Sådan puster du liv i tørret surdej
Tørret surdej er en fantastisk måde at opbevare surdej på i længere tid. Vi har tidligere ‘genoplivet’ tørret surdej, der har ligget i lufttæt beholder i mere end 4 år.
Af Rune Flensted // Senest opdateret: 3. februar 2023
Her viser vi, hvordan vi genaktiverer vores tørrede surdej
Væk den tørrede surdej fra dvalen på følgende måde:
1. Læg tørrede surdejsflager i blød i 75g vand i et sylteglas eller anden gennemsigtig beholder
2. Når flagerne er opløst, tilsættes 50g rugmel og røres rundt til blandingen er jævn. Stilles til side på køkkenbordet
3. Efter et par dage på køkkenbordet er der dannet små bobler, hvilket er tegn på at den ‘sovende’ surdej er vækket til live og genaktiveret
4. For at få godt gang i surdejen, friskes den op ved at tage lidt af surdejen og blande det i 50g vand og 50g rugmel
5. Gentag trin 4 med denne portion hvis surdejen ikke hæver til ca. dobbelt størrelse i løbet af dagen
6. Nu er surdejen godt aktiv, og er nu klar til at bage med
Har du arbejdet med tørret surdej? Genopliver du den på en anden måde eller noget helt tredje, så skriv gerne en kommentar.
Relaterede indlæg
Få endnu mere inspiration lige her:
Rugbrødres nemme softkernerugbrød med surdej
Opskrift på nemt rugbrød med surdej. Denne opskrift er udviklet til at spare tid, men stadig bevare fugtighed og smag. Perfekt rugbrødsopskrift til travle hverdage.
SolsikkeRugbrød
På trods af den dybe og komplekse smag, er vores opskrift på SolsikkeRugbrød meget enkel. Hemligheden er langtidshævning ved lavere temperaturer, der giver den gode smag – en smag du ikke oplever mange steder, da konventionelt rugbrød ikke tillader langtidshævede rugbrød.
Sådan puster du liv i tørret surdej
Sådan puster du liv i tørret surdej. Tørret surdej er en fantastisk måde at opbevare surdej på i længere tid. Vi har tidligere ‘genoplivet’ tørret surdej, der har ligget i lufttæt beholder i mere end 4 år.
Opskrift på saftigt kernerugbrød
Den bedste opskrift på saftigt kernerugbrød. Det kan sagtens være en travl hverdag når du lige har prøvet opskriften et par gange.


